Werken van Chinese Kunstenaars RAMART.

NB: In juni/juli 2013 is de Chinese kunstenaar XuZhi hier op uitnodiging van Ramart en gemeente Westerveld 5 weken op bezoek geweest om te schilderen en contacten te leggen met bekende Nederlandse schilders; (zie Persbericht). Op 30 juni jl is hij teruggegaan naar China, waarbij er bezoeken zijn gebracht aan de ateliers van Gerard van de Weerd en Herman van Hoogdalem. Met hen zijn ook afspraken gemaakt om volgend jaar samen te gaan schilderen, een uitwisseling te gaan organiseren. Waarbij ook de Kunstacademie Groningen wordt betrokken. Ook wordt nagedacht over een uitwisseling van studenten van de Kunstacademie. Kortom veel inspiratie om een mooi vervolg te geven aan een een bezoek wat oorspronkelijk als éénmalig was opgezet. XuZhi heeft ruim 20 schilderijen gemaakt, nagenoeg allemaal met de afmeting van 50 x 70 cm.  Ze zijn gemaakt in de regio Westerveld- Meppel- Noord West Overijssel. Deze olieverf schilderijen van XuZhi worden deze zomer bij Ramart geëxposeerd en zijn te koop. Voor dit bijzondere project wordt een heel voordelige prijs (niet ingelijst) gehanteerd die ligt tussen de €150,= en €350,=

Ik heb de foto's van de schilderijen in een fotogalerie verderop op deze pagina staan. Tevens heb ik een foto album op mijn Facebook pagina aangemaakt.

Hieronder de door mijn dochter vertaalde en geredigeerde tekst van de brief die XuZhi na zijn terugkeer in China heeft gestuurd.

Schilderen in Nederland

Mijn verblijf in Nederland van 10 mei tot 30 juni, op uitnodiging van een vriend, was een onvergetelijke ervaring. Nederland is een Mekka voor Chinese schilders met passie voor olieverf. Ik ben daar één van en ik voel me zeer aangetrokken tot de uitingen van de grote meesters. Zoals het vee in de weilanden, molens tegen een achtergrond van kleurrijke wolken en oude boten die voortbewegen over rustig water dat onder ophaalbruggen stroomt.

Eén doel van deze trip was om met mijn eigen ogen het werk van de grote meesters te zien. De andere doelen om in schetsen het poëtische landelijke Nederland vast te leggen en om contact te maken met Nederlandse schilders van deze tijd.

Nederland is een droomland met haar uitzonderlijke stadsbouw en haar harmonie tussen natuur, mensen en architectuur. Met mooi weer fietste ik met mijn kwasten naar parken, langs meren en over kerkpleinen om in de buitenlucht onder de zonnestralen en het geluid van de kerkklokken te schilderen. Veel mensen waarderen mijn werk en veel moedigen mij aan als ik het moeilijk vind. De kunstzinnige uitingen en de vriendelijkheid van de Nederlanders naar buitenlanders hebben me diep geraakt. En dit heeft me ook gemotiveerd om ongeveer 30 schilderijen te maken.

Ik heb ook het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum bezocht, waar ik de meesterwerken met eigen ogen heb aanschouwd. Zelfs de minder bekende werken zijn zo verbazingwekkend mooi dat je alleen maar bewondering kunt hebben voor de artistieke erfenis van Nederland, het moederland van het  olieverf schilderij.

Ik heb ook een aantal hedendaagse Nederlandse olieverfschilders ontmoet. Door hun buitengewone schildervaardigheden en een excellente culturele erfenis verstaan zij als geen ander de taal van het schilderen met olieverf. Ik heb samen met hun gewerkt en ik waardeer zeer wat zij maken. Ik heb veel van ze geleerd en er zijn tegelijk diepe vriendschappen ontstaan.

Ik ben Zhongnai zeer dankbaar dat hij mij onzelfzuchtig heeft laten kennismaken met zijn vrienden en me heeft geholpen tijdens mijn verblijf in Nederland. Ik bedank ook Pieter Wagensveld en de gemeente Westerveld voor hun uitnodiging. Pieter Wagensveld heeft mijn reis geregeld en gezorgd voor een warm welkom. Hij heeft mij de hele periode begeleid en hij heeft mij verrast door zijn aanbeveling bij Galerie Lauswolt, waar mijn werk was geëxposeerd. En ook al spraken we niet dezelfde taal, mijn verblijf bij Dineke en andere vrienden waren voor mij het meest plezierig.

De prachtige herinneringen aan Nederland zijn nog niet vervaagd. Zij zullen mij mijn hele leven bijblijven en mijn toekomst diep beïnvloeden.

 

Xu Zhi

Shen Yang City, China

 

Achtergrondinformatie over Chinese Schilder XuZhi

De Chinese kunstschilder XuZhi is in 1969 geboren in Shen Yang City in het noorden van China. Van
1988 tot 1991 studeerde hij aan de afdeling olieverf van de ‘Lu Xun Academy Of Fine Art’. Zijn
opleiding kreeg hij van zeer goede docenten, zoals van de beroemde Chinese schilder Wei Er Shen,
die voorzitter is van de ‘National Artists Organisation China’.
Van 1991 tot 2007 was XuZhi werkzaam als prelector bij de afdeling olieverf van de LiaoNing Art
Academy in Shen Yang. In 2000 werd hij daar professor. Vanaf juli 2007 is XuZhi ook als
professioneel schilder geregistreerd in de National Art Gallery in de provincie LiaoNing.
XuZhi is lid van de ‘National Artists Organisation China’, en vice-directeur van de ‘National Artists
Organisation LiaoNing’. Gedurende de laatste 15 jaar is zijn werk geëxposeerd in vele
tentoonstellingen in China, maar ook in Japan, Korea en Singapore

Chinese Kunst

Liu Jian - Zonder Titel (2007)

Olieverf op linnen. Afmeting 45 x 50 cm

Prijs € 325,=

Chinese Kunst

Liu Jian - Spelend meisjes (2008).

Olie op linnen. Afmeting  140 x 160 cm. In mooie baklijst.

Prijs€ 1500,= (is te koop maar is nog in uitleen)

Chinese kunst

Liu Jian - Rijstvelden ( 2008)

Olieverf op doek.Afmeting 40 x 60 cm. In mooie baklijst.

Prijs € 475,=

Chinese Kunst

Xu Zi - Shipside ( 2008)

Olieverf op linnen. Afmeting 60 x 70 cm. In baklijst

Prijs € 1600,= ( In galerie Lauswolt)

Chinese Kunst

Xu Zi - Havengezicht bij laag water (2008).

Olieverf op linnen. Afmeting 68 x 70 cm. Indien gewenst met gratis baklijst.

Prijs €1600,=

Chinese Kunst

Xu Zi - Zonder Titel (2007)

Olieverf op linnen. Afmeting 60 x 72 cm. Indien gewenst met gratis baklijst.

€ 1600,=

Chinese Kunst

Xu Zi - Zonder Titel ( 2007)

Olieverf op linnen. Afmeting 60 x 70 cm. In baklijst

Prijs € 1600,= ( is in galerie Lauswolt)

Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst
Chinese schilderkunst